Pagini

martie 24, 2010

LA MORMANTUL UNUI SARB

Nu l-am cunoscut personal pe Mile Carpenisan, dar se vedea de la o posta ce facea acest om. Bagdad, Kosovo, inundatii sau alte drame sociale au reprezentat multi ani mediul in care Jurnalistul se simtea cel mai bine. "Ardea", cum ar spune Cornel Dinu, pentru o meserie pe care foarte multi o iau la misto. Si nu oricum, ci pe bani multi. Odata cu momentul la care el a plecat inexplicabil dintre noi, aflu cu stupoare ca Mile nu mai lucra de ceva vreme in media. Omul, la usa caruia ar fi trebuit sa stea la coada cu oferte toti cei care vor STIRI, se apucase de cu totul altceva, de turism. Dupa ce i-am "citit", insa, pe Adelin si pe Tiberiu mi-am dat seama de ce "Sarbul" a vrut sa se detaseze. Nu i se "luase" de meserie, ci de "meseriasii" pe mainile carora a incaput aceasta breasla. Nu stiu cum si daca reusesc sa inainteze alte domenii din tara asta, dar sunt convins ca presa a ales sa-si continue drumul fara verticalitate si obiectivitate in bagaj. Calitati pe care Mile le avea din "plin". (foto:gilas.weblog.ro)

2 comentarii:

  1. Da, bine spui... Iar acum, geniile si-au adus aminte de el. Si nici macar atat n-au fost in stare sa faca corect. Mile merita mai mult, infinit mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stii care e problema? Ca in situatia asta (oameni valorosi si ignorati) sunt foarte multi. Atat in media cat si in alte domenii. Nu mai au loc nici unde pentru ca incompetentii or fi ei cum or fi, dar sunt multi.

    RăspundețiȘtergere