Pagini

mai 01, 2010

CE "GOLĂNIE" !

Mărturisesc ca nu stiam acest lucru şi mai mult decât atât nu l-am crezut nici pe Viorel Sandu (fost arbitru de Liga 1) atunci când mi-a spus. Dar ce mi-a spus in primul rând. "Viorel, noi aşteptăm ca FIFA sau UEFA să facă ordine in fotbalul nostru cand şi cei de acolo sunt mânjiţi ?." Mă simte nedumerit si continuă fără sa-i spun eu: "Arbitrul care s-a făcut ca nu vede celebrul henţ facut de Thierry Henry la barajul dintre Franta si Irlanda, a fost INCLUS de FIFA pe lista pentru Campionatul Mondial din Africa de Sud !" Pe moment chiar nu am putut sa cred asa ceva, dar cand am ajuns acasa şi m-am pus pe "săpat" am încremenit. Centralul suedez MARTIN HANSSON (aşa îl cheamă) chiar se pregăteşte de Mondial (al 7-lea pe listă, de jos in sus).

2 comentarii:

  1. Nu cred ca au prea mare vina arbitrii,si la FIFA si la UEFA,chiar si in campionatul nostru,ultimii vinovati sunt arbitrii;se incepe in ordine descrescatoare de la Blatter sau Platini la oameni gen Moggi,Surkis ori Moratti spre cluburile de la cel mai mare la cel mai mic.Arbitrii fac toate lucrurile acestea pentru ca sunt pusi de cei mai mari sa le faca.Eu nu cred ca un arbitru la inceput de cariera de la noi de exemplu,zice - ma bag in arbitraj sa iau si eu niste bani de la conducatorii mai darnici si dupa aia stau linistit cativa ani.Probabil majoritatea de vreo 95% pornesc la drum cu ganduri de a arbitra corect si de a-si lua banii ce li se cuvin,insa treptat ingititi de sistem si aproape siliti executa aceste ordine,ori daca nu pa pa arbitraj.Si cu timpul incepe sa le si convina sa tranteasca un meci pe cateva zeci sau sute de mii,mai ales daca au acoperirea si sustinerea celor care ii conduc.
    Asa ca "amaratul" asta de Hansson,probabil va ajunge sa arbitreze vreun sfert ori semifinala la Mondial,nemaicontand ca a tras Franta la turneu,el doar e executat ordinele sefilor dupa ce si-a mai umplut si buzunarele,ca Platini sigur nu o face pe degeaba.
    PAREREA MEA

    RăspundețiȘtergere
  2. Corecta observatie, George !

    RăspundețiȘtergere