Pagini

iulie 05, 2010

Săraca Ligă bogată

În sfârşit, am văzut şi eu cum arată un contract "şmecher" în Liga 1, competiţie ce se pare că numai de foame, nu moare. Înţelegerea dintre fotbalistul "X" şi clubul "Y" a fost parafată vara trecută fiind valabilă pe trei sezoane. Imediat după vizita medicală, omu' nostru s-a şi ales cu o primă de instalare de 100.000 de euro (da, aţi citit bine). Urmează salariul pentru fiecare stagiune: 90.000 de euro în primul an, 216.000 în al doilea şi 240.000 de euro, în ultimul. Vin şi clauzele: dacă echipa termină în vreun sezon pe loc de Champions League, salariul din stagiunea respectivă creşte automat cu 100%, iar dacă echipa va juca în Europa League, la remuneraţia deja stabilită se adaugă, pe tot anul, încă 50% din valoarea ei. Vin şi primele din campionat: 3.000 de euro victoria acasă, 6.000, succes în deplasare şi 9.000 pentru izbânzile din derby-uri. Şi de parcă nu ar fi fost de ajuns, clubul se mai obligă să-i asigure: locuinţă şi maşina de serviciu plus, în fiecare an, două bilete de avion pe ruta Bucureşti-........ şi retur. Că na, trebuia şi omul să mai dea pe acasă şi n-avea bani de avion. La sfârşit, angajatorul nu uită să specifice că "sumele exprimate în contract sunt nete ! ". Ce ziceţi, merită să joci în Liga 1 ?

5 comentarii:

  1. Banuiesc ca sursa e anonima si jurnalistii nu isi dezvaluie niciodata sursa. Bun... E de inteles. Dar macar acel fotbalist isi justifica acei bani, oricare ar fi? Asa pot spune si eu despre un jucator "V" de la clubul "W", care a jucat "m" meciuri si "n" goluri, care are un venit cumulat de aproape 1 milion de euro. Dar cine ma crede?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Din ceea ce a aratat in sezonul trecut nu prea si-a justificat. Ideea e ca nici nu a incasat tot ce scrie acolo. Eu vorbeam doar de cum i-a fost facut acel contract si ce bani ar fi luat el si echipa si-ar fi indeplinit obiectivele.

    RăspundețiȘtergere
  3. E de la o echipă din provincie acest jucător?

    RăspundețiȘtergere
  4. 100 % si cred ca nici nu e greu sa-ti dai seama unde joaca si cine e omu'. Daca nu, lasa-mi mailul tau si-ti spun !

    RăspundețiȘtergere
  5. Mail-ul meu: sebiraducu@romaniansoccer.ro.

    RăspundețiȘtergere