Pagini

septembrie 01, 2010

Clasic romanesc

Ceea ce i se intampla in aceste zile lui Lopez Caro la Vaslui reprezinta o copie la indigo a suferintelor indurate, pe bani ce-i drept, de majoritatea antrenorilor straini care au trecut prin Romania. Patronul din Liga 1, oricare ar fi el, nu e capabil sa se desparta in conditii civilizate si regulamentare de astfel de oameni. Nici nu vrea dar nici nu poate, intelectual vorbind, sa o faca. Si atunci incepe cu "mizerii", iar primii scosi la inaintare sunt jucatorii importanti din vestiar pe care i-a cumparat si la propriu si la figurat. Nici nu mai conteaza ca unii dintre ei, Pancu-in cazul de fata, nu mai joaca nimic de ani de zile. E mai mult decat evident ca n-au fost adusi sa faca treaba in Liga 1 ci sa faca "jocurile" patronului. Culmea tupeului e ca "apari" si in presa urland ca echipa nu merge cand tu stiai de la inceput ca nimic nu functioneaza in lumea asta prin astfel de practici. Daca nu stiai, e si mai grav. Revenind asadar la Vaslui, niciun antrenor din afara tarii (deci nici Caro), nu avea cum sa reuseasca atat timp cat Porumboiu controleaza pana si pulsul cainilor de paza care patruleaza pe domeniile sale. Si atunci....mai e cazul sa vorbim de fotbal ? (Foto:ProSport)

10 comentarii:

  1. Viorel, hai să fim corecţi în privinţa lui Lopez Caro şi să recunoaştem că nu e bun de nimic. Dacă ai fost interimar la Real Madrid, este un lucru bun ? Că ai retrogradat echipe şi ai fost bun de locul 16-17 la echipe de liga a doua, e un lucru bun? Că ai luat locul 3 cu naţionala de tineret a Spaniei în grupele unui turneu final, e un lucru bun? Că ai venit la Vaslui să distrugi o echipă făcută de Lăcătuş (în privinţa căruia m-am înşelat, şi am ajuns la concluzia că ştie să construiască echipe bune în termen scurt), aducând "loaze" din Spania sau Brazilia şi eliminând unii jucători de valoare? Bravo lui Caro a fost şmecher şi a ştiut cum să-i fraierească pe oficialii de la Vaslui, şi bravo şi lui Porumboiu că nu ştie să îşi aleagă oamenii. Mi se pare prost gust si mercenarism ceea ce a făcut spaniolul la Vaslui.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu sunt de acord cu tine. Eu m-am referit in general la modul in care sunt umiliti antrenorii straini. Adica, degeaba ii aduci daca tu ca patron le spui jucatorilor ce sa faca si cum sa faca in anumite "momente". Si degeaba ai 4-5 buni in echipa daca ceilalti sunt pe "invers".

    RăspundețiȘtergere
  3. E problema lui că nu ştie să îşi aleagă oamenii. Ţi-am spus mai sus. Dar Caro face parte din "antrenorii" străini (sau păcălicii străini) care au venit pe la noi şi nu au oferit nicio perspectivă. Contractual, Caro are dreptate. Moral (după ce a făcut Lăcătuş la Vaslui), nu are dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Esti prea dur. Bergodi a plecat de la Steaua umilit, Napoli de la Craiova si de la Astra, la fel, Peseiro, la fel si a.s.m.d. Chiar toti au fost "pacalici" iar patronii niste "sfinti", acum pe bune ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu când am zis de "antrenorii" străini nu mă refeream la experienţe gen Alexanco, Bergodi, Napoli (chiar daca mi se pare dubios, dar are potential), poate si Peseiro (care arata ceva), ci la "petarde" gen Giannini, Jesic, Sliskovic, Wotte, Jindra. Mă refer la cei care vin cu tam tam şi nu fac nimic. Din ce am văzut eu la Vaslui, nu se vede un potenţial serios de creştere în joc (asta din etapa 2), expresia lui Caro în timpul meciurilor (ca a unui bătrânel mirat de căţelul vagabond care se joacă în parc).

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi pare rau ca deviez de la subiect dar nu pot sa ma abtin cand il vad pe milogu de Enachescuuu cum umbla dupa Chivu pe banii lui Dolce.Ce cauta el la Minsk?
    Justifica niste bani.Cand dracu se vor prinde cei de la Dolce ca asta ii mananca banii?

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut, Anonim.. O să-şi dea seama Romtelecom-istii când o să se desfiinţeze postul (poate chiar înainte de lansare).

    RăspundețiȘtergere
  8. E celebra zicala aia: "Nu e prost cine cere, e prost cine da !". Si acum , pe bune, voi chiar credeti ca Romtelecomul are chef pe criza asta de televiziune de sport sau are nevoie de o parghie prin care sa verse niste bani in buzunarele unor persoane fizice care este ? Vorba lui Toma Caragiu: "se pot spune si glume".

    RăspundețiȘtergere
  9. Doamne exista un d-zeu.SOV,LUCA urmeaza Blebea si Enachescu
    Da doamne

    RăspundețiȘtergere